Elokuu on osoittautunut kovin vaihtelevaksi säiden suhteen. Välillä tulee vettä niin ettei eteensä näe ja sitten seuraavassa sekunnissa aurinko paistaa kuin parhaimpina hellepäivinä.

1aa-normal.jpg

 

Viikonlopun Rurokin näyttelyreissu sujui onneksi melko kuivissa merkeissä.

Herätys oli ennen aamuneljää ja jo ennen viittä oltiin köröttelemässä kohti etelää Nuutin kanssa. Nuutti on aamuäreä, nyt se on pakko tunnustaa. En olisi uskonut, että kissa tai ylipäänsä eläin voi olla aamuäreä kuten ihminen, mutta kyllä Nuutti on. Jos Nuutti joutuu heräämään neljän aikaan, pojan päivä on pilalla. Kotoa lähtö ja automatka sujuu ihan mukavissa merkeissä, mutta koko näyttelypäivä muuten menee pojan kiukutellessa. Ensimmäiset sähinät tulee, kun otan pojan syliin ja olen menossa tuomaripöydälle. Seuraavat sähinät tulee tasaisin väliajoin tuomarin käsittelyssä. Onneksi se on vain puhetta ja jos näen, että tuomari epäröi mitä kissa aikoo, niin sanon myös tuomarille, että se on vaan puhetta. Tuomarillehan ei saisi puhua mitään oma-aloitteisesti, mutta eipä minua vielä siitä ole bannattu, että jonkun sanan sanon.

Lauantaina Nuutti oli TP ja sama linja jatkui paneelissa. Kun tuomari vain katsoikin Nuuttia, suu aukesi pihisemään :/ Paneelivoiton vei mettis, mutta luulen, ettei se Nuutin pihinöistä johtunut. Koko näyttely oli oikeastaan coonien ja norskien juhlaa. Paikalla oli birmojen parhaimmisto, jotka yleensä ovat nominoituja sekä paneelivoittajia, mutta nyt ei paneelissa montaa birmaa nähty ja koko viikonloppuna oli vain yksi BIS birma.

Yöksi mentiin GLO Hotel Selloon. Viihtyisä ja mukava paikka.

1a-normal.jpg

Nuutti tykkäsi, kun pääsi ikkunalaudalle makoilemaan ja seurailemaan mitä ulkona tapahtui. Poika oli tyytyväinen ja rentoutunut. Kunnon yöunien jälkeen oli herätys vasta seitsemältä ja näyttelypaikalle mentiin juuri ennen yhdeksää. Nuutti oli koko päivän kuin toinen kissa. Puski ja kehräili tyytyväisenä, tuomarille sähisi vain kerran. Nuutti oli jälleen TP ja paneelissa poika puski assaria ja antoi kaikkien tuomarien nostella ja pyöritellä itseään sähähtämättä kertaakaan. Voiton vei edellisen päivän mettis, mutta minä olin tyytyväinen pojan käytökseen.

Seuraava näyttelyreissu suuntautuu Tuuriin. Pohkiksen näyttely pidetään Keskisen kyläkaupassa. Olen vain sunnuntain ja mukaan lähtee Nuutti ja Joona. Olin ensin suunnitellut lähteväni sinne aamulla, mutta tästä kokemuksesta viisastuneena varasin jo majapaikan ja lähdetäänkin lauantaina. Ihan Nuutin takia :)