Keväällä ja kesällä ei paljon tarvitse miettiä mitä sitä tekisi. Kun vapaapäivät koittaa, tunnit kuluvat aamusta iltaan pihalla. Tänä vuonna pihalla vietettyjä tunteja tuli varmasti edellisvuoteen verrattuna tuplaten, koska pistin puutarhaa uuteen uskoon, perustin potagerin, pystytin kasvihuoneen ja suurensin pihalampea. Sen lisäksi istutin uusia puita, kasveja, kärräsin kottikärreittäin maata toiseen suuntaan ja mursketta toiseen suuntaan.

Syksyn tultua alkaa kaikkien pihakoristeiden ja suihkulähteiden kärrääminen katon alle. Kun ne on tehty, tulee hiljaisuus.

Sinänsä se ei haittaa. Kesä on toisaalta myös rankkaa aikaa (tykkään rankasta ja ruumiillisesta työstä), joten talvella on kropan mahdollisuus palautua kaikesta rasituksesta. Kesällä herään öisin siihen, että ei ole toista kättä ollenkaan. Käsi on puutunut ja hetken heiluttelun jälkeen se jo taas löytyy. Onneksi hermopinteet katoavat talven aikana, öisin ei juurikaan heräile puutumisiin.

Näin marraskuulla, kun töistä palattua ei ole enää kiire puutarhaan, on mukava asettua sisälle, sytyttää kynttilät uuninreunukselle, ottaa käsityö ja avata telkkari. Joonaa vaan kiinnostaa tällä hetkellä puikot ja langat liikaa, joten ihan samaan malliin sukkaa tai lapasta ei nyt synny. Pystyn neulomaan vaan silloin, kun Joona leikkii isojen kissojen kanssa.

Ei telkkarista oikeastaan kovin monta minua kiinnostavaa ohjelmaa tule ja mitä tulee nekin tulevat maksukanavilta. Tuli aikoinaan otettua kokeeksi ja huomasin, että sieltä tulee ihan katsottavia juttuja.

MTV Fakta on yksi suosikkikanavistani. Eläintenpelastajat eli  Animal 24/7 tulee katsottua aina, kun mahdollista. Kertoo Iso-Britannian eläinsuojelutoiminnasta. Suomessa ollaan Englantiin verrattuna todellakin harrastajatasolla ja ohjelmaa katsellessa tulee vain mieleen, että noin pitäisi homma saada toimimaan myös täällä.

b01fnj53_640_360%5B1%5D-normal.jpg

Ohjelman mukava juontaja Tom Heap, joka ei ärsytä (kuten naiskollegansa Kolmårdenin eläintarhasta kertovassa Elämäni eläimet -sarjassa :( ) (kuva: bbc tv)

 

Toinen sarja, jota pyrin seuraamaan on australialainen Prinssi Alfredin sairaala. Realistista kuvaa kaikenmaailman leikkauksista. Nyt tiedän miten lonkan tekonivel asennetaan, poistetaan kasvain aivorungosta, putsataan kämmenen jänteet tai miten tehdään maksansiirto. Ei heikkohermoisille.

RPA%5B1%5D-normal.jpg

(kuva: RPA-tv site)

 

Lisäksi satunnaisesti seurailen erilaisia dokkareita kuten Kätketty julmuus, Koukussa kauneusleikkauksiin, Pako kultin ikeestä. Yksi mielenkiintoisimmista dokkareista on nimeltään Coca-Colan salainen resepti. Itsekin hätkähdin samaan asiaan kuin ohjelman tekijä: miksi ihmisille saa myydä elintarviketta, jonka kaikkia ainesosia ei tarvitse ilmoittaa? Reseptissä on salaisia ainesosia, niitä ei siis tarvitse listata INCIssä kuten pitäisi. Ja Cokiksessa on edelleen kokapensaan lehtiä ja jopa alkoholia, joten ei ihme, että siihen on tullut riippuvuus ja sitä litkitään miljoonia litroja. Tämä dokkari näyttää tulevan uusintana Faktalta lauantaina klo 17.15

Se mitä en katsele ollenkaan on kaikenmaailman kokkaus- ja sisustusohjelmat. En myöskään Dancin on/with sitä tai tätä, laulukilpailuja vauvoille, vaareille, mummoille, köyhille, yksikätisille, isonenäisille. Tekemällä tehtyjä ohjelmia, joiden idea on kadonnut jo kauan aikaa sitten.

Puutarhaohjelmiakin tulee katsottua aniharvoin, sillä niissä yleensä tehdään joku ison rahan make over ja lopputulos on jotain ökyn ja överin väliltä. Minä tykkään rustiikista ja rappiosta, mitä yksikään ohjelma ei toteuta. Edesmennyt Kirppis-ohjelma oli mieleen. Tekisipä joku joskus jotain vastaavaa, puutarhaohjelma "Pikkurahalla paratiisiksi" tms. Katsoisin varmasti.

Mutta yksi ohjelma on, jota en missaa: The Walking Dead. Enpä olisi uskonut, että joskus hurahdan johonkin zombiejuttuun. Mutta onpahan harvinaisen hyvin tehty sarja. Tämä tulee hankittua kokonaisuudessaan omaksi, kuten myös  "edesmennyt" Shield, ihan paras sarja ikinä!

shield%5B1%5D-normal.jpg

(kuva: internet)