Viime viikonloppu kului näyttelytouhuissa melko tarkkaan. Olin ilmoittanut sibbe Joonan molemmille päiville. Oli viimeinen hetki osallistua nuorten luokkaan, sillä 7.4. Joona täytti 10 kk, jolloin on siirryttävä aikuisten puolelle.

Perjantaina ajeltiin siskon luoksen Kangasalle. Huonosti nukutun yön jälkeen (Joona ikävöi kavereitaan), lähdettiin anivarhain ajelemaan Turkuun. Sisko birmoineen lähti nimittäin mukaan. Näyttelyhalli oli Turun messukeskus, jossa oli tilaa tällä kertaa vaikka hurumykky. Ilmoituksessa enimmäismääräksi oli laitettu 800 kissaa, mutta liekö iskenyt lama vai mikä, mutta kissoja ei näyttelyssä lauantaina ollut kuin varmaan jotain 400-500 ja sunnuntaina vielä vähemmän. Yleensä Turun näyttelyt ovat jättinäyttelyitä, joissa on paljon kissoja ulkomaita myöten.

Lauantaina meitä arvosteli Bjarne Wikström, jonka arvostelua on aina mukava seurata. Hän on ystävällinen, huumorintajuinen ja puhelias. Joonasta hän piti tosi paljon. Seteli oli pelkkää excellentiä ja erityisesti Joonan turkki ja näyttelykunto sai Bjarnen suorastaan haltioihin. Joonan goldenväri on kehittynyt todella kauniiksi ja poika herättikin paljon huomiota. Joona sai EX1 ja TP-valinnoissa Joona pokkasikin sitten itselleen tuomarin parhaan palkinnon ja jäätiin odottelemaan paneelia iloisina ja onnellisina.

Joona paneelissa Charles Spijkerin tarkasteltavana. Paneelissa ei vielä pärjätty varhaiskypsille ragdolleille ym. Vaikka pojalla on kokoa ja näköä, niin on hän vielä niin lapsenkasvoinen.

 

Joona assistentin sylissä.

Vaikka Joona on ns. pahassa iässä, hormoonimyrskyn kynnyksellä, niin poika käyttäytyi tosi kauniisti ja kiltisti koko näyttelyn ajan. Kasvattaja etukäteen varoitteli (ja onhan minulla Nuutin kanssa kokemusta ärtyisästä kollinalusta), että kollipoika voi pistää hulinaksi kaikkien niiden hajujen ja äänien keskellä. Pelko oli turha, onneksi.

 

Sunnuntai meni yhtä mukavasti. Tuomarina oli Irek Prushniak, joka oli taasen ihan toisenlainen kuin Bjarne. Ei puhua pukahtanut arvostelun aikana. Muistaakseni kerran murahti "nice" tai jotain. Kissan nopeasti tarkasteltuaan kirjoitti setelin (joka sekin oli pelkkää excellentiä, EX1) ja pyysi TP-valintoihin, jotka jälleen voitimme. Olimme siis jälleen paneelissa!

Tässä tuomarit piirittävät Joonaa. Sunnuntainakaan ei pärjätty paneelissa, mutta minä olin iloinen kaikesta saavutetusta. Paneelivoitto antaa odotuttaa itseään, mutta pikkuhiljaa...

 

Joonaa alkaa tässä vaiheessa näyttelyväsymys jo painaa. Onhan tuollainen kahden päivän maratoni aika rankkaa kissalle näin äkkiseltään.

 

Kotona sitten odottivat kaverit ja kunnollinen lepo. Hetken piti kuitenkin vielä poseerata palkintojen kanssa.

Facebook-sivuillamme on kasvattajan kuvaama videopätkä lauantain paneelista.