Eli nyt minäkin liityn siihen yhäti kasvavaan joukkoon, joka ylistää ns. bulletproof-kahvia. Nimi on hassu, mutta keksintö ei ole ollenkaan hassu. Jollei joku vielä tähän ilmiöön ole törmännyt, käyköön tutustumassa siihen vaikka täällä: http://lihavastalaihaksi.blogspot.fi/2013/10/bulletproof-coffee-paras-kahvi.html

 

a5-normal.jpg

Minä olenkin ostanut kahvini jo useamman vuoden ajan Cremalta: http://www.crema.fi/  Ihania, maukkaita kahveja. Ostan kahvini papuina ja jauhan itse. Kyllä jää juhlamokat ym. hyllyyn, kun on kerran maistanut tuorepaahdettua ja itse jauhettua kahvia. Kahviin sekoitan sitten luomuvoita ja kookosöljyä. Tosin MCT-öljy on tilauksessa ja odottelen pakettiani alkuviikosta saapuvaksi.

 

a6-normal.jpg

Valmista kahvijuomaa, ihana crema päällä. Vuosia sitten kirppikseltä 50 centillä ostettu maidonvaahdotin löysi vihdoin virkansa. Oivallinen vempele sekoittamaan bulletproofia.

Olen nautiskellut tätä luodinkestävää nyt kolme päivää ja tämä tekee sen minä lupaa. Karppaajana olen tottunut rasvapitoisempaan ravintoon, mutta mikäli normiruokavaliosta/vähärasvaisesta aikoo siirtyä tähän, kannattaa aloitella varovasti rasvojen kanssa.

 

a4-normal.jpg

 

Kevään kylvötyötkin pääsivät sunnuntaina vauhtiin. Tuli laitettua mm. tomaatteja, kurkkuja, pelargonioita, orvokkeja yms. esikasvatusta tarvitsevia multiin. Verannalla kylmäkäsittelyä saamassa ovat akileijat, kylmänkukat ja sinivaleunikot, siis siemenistä nekin. Nuo itävät parhaiten, kun saavat kylmäkäsittelyn. Varsinkin sinivaleunikko jännittää. Se on tunnetusti vaikea viihdytettävä. Mutta on se niin kaunis, että pakko sen kanssa on yrittää.

 

a7-normal.jpg

Ja tottakai meidän poikienkin on saatava poseerata. Nipsukka esittelee kaunista karismaansa ♥

 

a8-normal.jpg

Ja pojat pistää välillä käpälät viuhumaan. Nuutista on eri hauska härnätä Iiroa, mutta ei Iirokaan jää sormi suussa ihmettelemään. Takaisin tulee, läps läps!