Enpä olisi uskaltanut villeimmissä päiväunissanikaan kuvitella, että Nuutti olisi Tampereen jättinäyttelyn Best in Show MOLEMPINA PÄIVINÄ!!!! Mutta näin kävi ja pää leijuu pilvissä vielä vankasti.

Lauantaina meillä oli tuomarina Svetlana Stoliarova, tiukan näköinen venäläisrouva ja ajattelin häntä katsellessani, että mitähän tästä tuleekaan. Riittääkö Nuutin hurmurinkyvyt ja ulkonäkö tälle rouvalle. Nuutti tekikin parhaansa hurmaushommissa ja loikoili veikeästi pöydällä ja puski rouvan kynää ja käsiä oikein urakalla. Koska tuomarointi oli melko vähäsanaista, mutta ilmeet ihastuneita, uskalsin ajatella, että Nuutti taitaa olla hyvässä kurssissa tällä rouvalla. Pyyntö nominointeihin tulikin sekä EX1 ja serti.

 

TPssä meitä olikin sitten hurja joukko, 9 urosta. Ei meinannut tila riittää, kun yritimme kehiytyä tuomarin ympärille. Vähän jännitin Nuutin käytöstä, koska se ei siedä muita kissoja kovin lähellä ja nyt vieruskaverit melkein hönkivät päälle. Mutta onneksi Nuutin hermot pitivät aika hyvin, paria pahaa mulkaisua lukuunottamatta. Tuomari silmäili joukkiota melko ääneti, otti Nuutin hetkeksi pöydälle pöyhittäväksi ja toi takaisin. Melkein siinä samassa hän ojensi kätensä meitä kohti ja siinä vaiheessa meikäläisellä löi hetken tyhjää. Tarkoittaako se meitä...todella!!??? Kyllä vain! Nuutti oli TP ja otti monta kovaa päänahkaa siinä porukassa. Taakse jäi mm. moninkertainen WW-voittaja, tämänhetkinen kovin norskikolli,  jonka nimessä on titteleitä ja arvonimiä niin että hirvittää. Samoin jäi taakse toinen kova birmakolli, joka on TP melkein joka näyttelyssään.

Jäimme odottelemaan paneelia ilman sen kummempia odotuksia. Onhan Nuutti ollut TP monta kertaa, joista pentu- sekä nuortenluokissa on tullut BIS-voitot. Mutta aikuisiällä ei TPtä kummempaa vielä oltu koettu. Tiesin, että paneelissa se vasta kova vastus olisikin eikä siellä ole birmakollit niiden jätticoonien ja norskien ja räggäreiden keskellä juhlineet. Moneen vuoteen ei nimittäin birmakolli ole ollut BIS.

Paneelissa olikin sitten 9 kollia pöydällä. Nuutti käyttäytyi oikein kauniisti, vaikka pojan eniten inhoamaa toimintoa tapahtui alvariinsa: tuomari nostaa kissan ylös ja tuijottaa naamaa. Vain kerran Nuutilta pääsi iso kirosana, suu aukesi niin suureksi :D Tuomarit hyörivät kissojen ympärillä totuttuun tapaan ja lopussa on aina kissa tai pari, jonka ympärillä pyöritään eniten. Nyt Nuutti oli se kissa, jonka ympärillä kävi kuhina. Uskalsin ruveta ajattelemaan, että mitäs jos......

Kun kuuluttaja Veikko Saarela sai tuomarien äänet pöydälle, hän luetteli ensin mitkä kissat saivat ääniä. Kolme kissaa sai, Nuutti joukossa. Muut kissat poistuivat paikalta ja vain nämä 3 jäivät pöydilleen. Saarelan aloitettua tulosten kertomisen, meinasin pyörtyä silkasta jännityksestä. "Yhden äänen saa kissa numero X....Kaksi ääntä saa kissa numero Z ja KUUDELLA äänellä voitto menee kissalle numero 321!" Ja se oli meidän Nuutti!!! Kyllä siinä itkuksi ja nauruksi meni, kun kompuroin hakemaan kissan ja palkinnot. Tampereen näyttelyssä lauantaina oli yli 700 kissaa, joten näyttelyn lisäpisteet ovat todella kovat. En voinut uskoa tapahtunutta ja en meinaa sitä uskoa vieläkään!!!

 

aa1-normal.jpg

 

Sunnuntaina oli birmojen erikoisnäyttely, jossa valittiin Breed BIS eivätkä birmat tämän vuoksi osallistuneet normaalipaneeliin. Tuomarina oli Mikael Edström, joka piti pojasta todella kovasti. TP valinnoissa oli vain 2 birmaurosta, josta Mikael ilmoitti Nuutin olevan selkeästi paras. Pääsimme tutustumaan häkittömään paneeliin, jossa kissa viedään omassa kopassaan odottelualueelle ja annetaan siellä assarille. Olin sopinut myös sunnuntaina kuten lauantaina tutun assarin kanssa, joka osasi käsitellä birmoja hyvin. Paneelissa oli 4 birmaurosta. Ja niin vain kävi, että Nuutti voitti Breed BISin äänin 3-1 ollen siis paras aikuinen birmauros!!!

Kyllä tässä riittää sulattelemista!

 

Kaikenhuipuksi Aamulehden toimittaja ja kuvaaja ryntäsivät meitä haastattelemaan. Vaikkei haastattelua lehdessä sen kummemmin ole, niin kuva komeilee heti ensimmäisenä kyllä nettilehdessä :)

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194900536431/artikkeli/sopoysvaroitus+kissat+

valtasivat+pirkkahallin+viikonloppuna+katso+kuvat.html

 

aa2-normal.jpg